rogier-egmond.reismee.nl

Dag 2 - Pelt (B) > Dinant (B)

Ik heb dus de hele dag gedacht dat er het maar beter was om vandaag geen blog te schrijven. Want er gebeurde eigenlijk helemaal niets behalve fietsen. Maar man wat was dat mooi. Ik ben best trots op de Nederlandse fietspaden, maar dat is niets vergeleken bij de prachtige fietsroutes die we in België gezien hebben. Bijna geen auto gezien, eigenlijk allen maar op oude spoorverbindingen gezeten, en de hele dag in bossen en weilanden vertoefd. Okee, in Beringen een mooie oude mijn gezien en een fietser in nood geholpen. Of althans, ik heb ernaar gekeken en Arnoud vond de oplossing, wat ben ik eigenlijk voor fietsen maker… ??)

We hebben gelunched in een plaatsje met vijf O’s (volgens Arnoud): Geetbets. De Delhaize was eigenlijk het enige plekje waar het nog enigszins koel was binnen (28 graden buiten) Ik wilde eigenlijk in de koeling gaan zitten voor de lunch.

Toen kwam er weer een prettig stukje…niets. Het enige vermaak onderweg was tussen Tienen en Jodange (intussen al Wallonië), dat was een bezoek aan de brouwerij van Hoegaarden. Maar we waren zo druk met niets dat we daar strak aan voorbij zijn gereden. Echezee en Longchamps waren eigenlijk ook niet zo veel, en we zaten zo lang op een bospad op zoek naar een terras voor een pintje dat we maar gewoon in the middle of nowhere zijn gestopt voor een pauze.

Toegegeven: Namur was een mooie stad, bijna druk in contrast met een hele dag stilte, en de tocht langs de Meuse tot aan ons eindpunt had dankzij de zomerse dag wel Rivièra achtingen kwaliteiten. Boeiend overigens om je dorp aan de rivier dan ook Rivière te noemen. Ik denk dat dat gewoon is ontstaan “waar woon je?” - “ a la rivière” - “oh heet dat dorpje zo?”

Dinant is een mooi eindpunt. De woonplaats van ene meneer Sax, de uitvinder van de …nou ja, dat snap je wel. En om toch nog even op een hoge noot te eindigen mochten we voor onze overnachting nog een steil klimmetje het Maasdal uit doen. Heerlijk als je je benen al 158km helemaal hebt leeg gefietst.
maar beloofd is beloofd: we zitten al vlak bij de Franse grens. Gaan er morgen alleen waarschijnlijk nog een hele dag langs fietsen….

Wouter

Hé buum & co, wat gaan jullie lekker zeg! En dito verhalen. Leest als een mooi jongens avontuur. In dit tempo is het straks extra lang genieten op het strand van Barca.

Inge Egmond

Grappig dat ze in België ook oude spoorlijnen zo hergebruiken, in Spanje heb ik kilometers door tunnels gelopen. Geniet ervan mannen ?