Dag 7- Villers(F) > Beaune(F)
Het gaat weer lekker. Niet alleen omdat ik een goede nachtrust heb gehad, maar ook omdat:
1) Het niet meer zo foei heet is
Om maar eens midden in de rit te beginnen: we reden vandaag over de Rue du Four Banal. Ik was blij dat het niet zo’n banaal oventje meer was vandaag.
2) Omdat het de “fietsenmaker op reis show” was vandaag.
Ik heb 3x mijn band mogen verwisselen. Ik leer veel van onze ervaren fietser Arnoud. Sommige dingen preventief, zoals: fiets niet te hard van een colletje na een bui, sommige “the hard way” zoals dat er na een klein buitje veeltroep op de weg ligt, wat de kans op lek rijden vergroot.
3) Omdat we een heleboel dieren hebben gezien
In het eerste stuk langs de Saône zagen we enorm veel vissen (okee, op de borden langs de weg) En verderop hebben we in een waterval in een keer een gestorven Ent (kom op, doe even mee, Lord of the Rings!)
en een dinosaurus gezien (of althans een boom die daar verdacht veel op leek)
4) Omdat we met redelijk gemak 168 kilometer fietsten en daarmee voorbij een totaal van 1000 km (ook wel 1Mm) kwamen.
Dat was iets om te vieren! En aangezien we al van de Champagne naar de Bourgogne zijn gefietst hebben we dat met een ‘Cremante Bourgogne’ gevierd
Ziet er tevreden uit ….
Mooi hoor Rogier en Arnoud; heel leuk om een beetje mee te kunnen genieten met jullie mooie fiets avontuur. Van snoeihete dagen in de zon, via blauwe kastelen en kleine sluisjes met grote boten, tot een intensieve praktijktraining bandenplakken na de regen… veel plezier en wellicht tot bij het zwembad in Carpentras, met koud bier en foute grappen !
Beaune is altijd goed qua wijn. Lekker bezig gier